Rosbief (van het Engelse roast beef) is een groot stuk rundvlees, gesneden van een mager spierdeel van het rund. Rosbief kan zijn gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis. De slager levert de rosbief panklaar af, dus zonder zeen, vlies of vet. Rosbief wordt meestal zo gebraden dat het binnenste vlees rood blijft, maar wel gegaard is.
Gehakt bereid met kalfs- en varkensgehakt
Het M-brandmerk van Meesterlyck is sinds 1992 het vertrouwde symbool voor pure en vooral lekkere kookham. Meesterlycke ham staat voor superieure kwaliteit, en dat proef je.
Deze charcuterieworst op basis van varkensvlees en spek is herkenbaar aan zijn rode steriele darm waarin het gekookte vlees opgevuld wordt.
Doordat het vlees afkomstig is van spieren zoals de nek of schouder is het wat taaier en heeft het meer bereidingstijd nodig.
Goed afgekruid en in de oven krokant gebakken grillhesp.